Friday, October 28, 2011

Windows 7 Loader 2.0.4

This is the loader application that’s used by millions of people worldwide, well known for passing Microsoft’s WAT (Windows Activation Technologies) and is arguably the safest Windows activation exploit ever created. The application itself injects a SLIC (System Licensed Internal Code) into your system before Windows boots; this is what fools Windows into thinking it’s genuine.
•Can be run as a standalone application
•Works well with all system languages
•Custom OEM information can be installed
•Argument support for silent installs
•Can be used for pre-activation
•Application integrity checking
•Custom error handling
•Support for hidden partitions and complex setups
•Can work alongside Linux’s GRUB or any other boot manager
•Works with TrueCrypt and many other types of hard drive encryption applications
•Add your own certificates and serials externally
•Offers certificate and serial installation only for users with an existing SLIC 2.1
•Automated system profiling (The application matches everything up for you)
The rundown
•Compatible with Windows 7 SP1 and all system updates ? check
•Will run on x86 and x64 systems ? check
•No core system files get modified ? check
•No extra processes are run so you have nothing eating at your RAM ? check
•All key parts of the exploit are encrypted with a custom encryption ? check
•The exploit runs before Windows so it’s harder for Microsoft to prevent ? check
•The exploit patches all necessary tables making activation look authentic ? check
•The application will select the best profile for your system during installation ? check
•Each and every user has a unique version of the exploit installed on his/her system ? check
Supported operating systems
•Windows 7 Ultimate
•Windows 7 Ultimate E
•Windows 7 Professional
•Windows 7 Professional E
•Windows 7 Home Premium
•Windows 7 Home Premium E
•Windows 7 Home Basic
•Windows 7 Starter
•Windows 7 Starter E
•Windows Vista Ultimate
•Windows Vista Business
•Windows Vista Business N
•Windows Vista Home Premium
•Windows Vista Home Basic
•Windows Vista Home Basic N
•Windows Vista Starter
•Windows Server 2008 R2: Enterprise
•Windows Server 2008 R2: Standard
•Windows Server 2008 R2: Foundation
•Windows Server 2008: Enterprise
•Windows Server 2008: Standard
•Windows Server 2008: Foundation
•Windows Small Business Server 2008
•Windows Small Business Server 2011
Note: You must be running build 7600 or greater for Windows 7 and Windows Server 2008 R2.
Note: I don’t recommend using any of the Windows 7 E editions.

Note: Windows 7 N editions will only be supported when OEM SLP serials leak.

Download : Windows 7 loader

Thursday, October 13, 2011

Keeping Your Drivers Up-To-Date

WindowsUpdate keeps your Microsoft OS and applications up-to-date, but what about all your hardware drivers. A free program called SlimDrivers alerts you to the latest version of a driver.

There are two versions of the software. SlimDrivers is the free version only allows you update one driver at a time before you reboot. The premium version called DriverUpdate allows for multiple driver updates before you reboot and offers advanced automation features.

Download : Slim Driver

Windows 7: Disabling System Protection

Sometimes there's a need to turn off the System Restore feature (e.g. such as recovering free space on a drive).  By disabling the System Restore functionality, note it will be permanently deleting all existing restore points from the drive.

Below are the instructions on how to perform this action:

  • From the Start menu, select Control Panel
  • Select System and Security, and open the System control panel
  • In the left pane, click System Protection
    • If the UAC is enabled, the administrator credentials will be required.
  • Select the drive to disable the System Protection feature.
    • Generally feature is enabled on Windows system drive, which in most cases is the C: drive.
  • Press the Configure... button, when the System Protection dialog displays, select the Turn off system protection radio button, then press the OK button.
  • Press the OK button again to close the last dialog.

Windows 7: Scheduling Your Computer to Shut Down Automatically

Do you leave your computer on for extended periods of time, and would like it if your computer would automatically shut down at a specific time of day.  Follow the instructions below.

  • Click the Start button, in the search box, type "scheduled tasks" then click the item in the search results.
  • In the Task Scheduler console, in the Actions pane on the right, click "Create Basic Task ...".
  • In the Basic Task Wizard dialog, enter a name for task, such as "Shutdown Computer" and include a optional description such as "Shuts down computer at 12:00 a.m. everyday", press the Next button.
  • On the Task Trigger page, select "Daily" and press the Next button.
  • On the Daily page, enter a start date and time that you want the task to first begin (e.g. 12/1/11 and 12:00 a.m.) and press the Next button.
  • On the Action page, select the "Start a Program" and press the Next button.
  • On the Start a Program page, in the Program/script field, type:  %SYSTEMROOT%\SYSTEM32\SHUTDOWN.EXE
  • Press the Next button, review the Summary page and press the Finish button.

Based on the task that was defined above Windows will now automatically shut down at 12:00 a.m. each day. Although before it does the system will display a pop-up notification, "Windows will shut down in less than a minute."

Tuesday, May 10, 2011

Download laju dan pantas guna Internet Download Manager ( IDM )

Kali ni aku nak ajar korang yang taktau macam mana nak download satu2 mende dengan laju.. caranya, kite gune Internet Download Manager (IDM)..

Internet Download Manager: CLICK HERE

ok, lepas korang download software IDM ni, tiba masa kite install software ni dulu.. jangan main install je, ada cara2 penting aku nak bagitau ni..


mula2 install macam biase software IDM tu.. nama installer IDM tu ialah idman518.exe.. lepas siap install pastikan software tu tak running dalam laptop/pc korang.. kalo running gak, exit the program.. macam mane nak tau? check kat system tray..


orait, lepas siap install, bukak pulak folder crack.. dalam tuh ade 4 menatang.. ok, korang copy IDMan.exe.. kemudian paste dalam Program Files > Internet Download Manager.. REPLACE dengan IDMan.exe yang asal..

lepas siap copy and replace mende hijau tuh, pergi semula ke folder crack.. cuma double click kat RegKey.reg.. tekan OK, dan OK lagi sampai la komputer korang cakap yang dia dah siap masukkan registry tu dalam komputer korang..

dah siap buat sume tuh, bukak IDM korang.. mana nak bukak pandai2 cari.. ok, aku gurau lagi.. start > Internet Download Manager


lepas korang bukak IDM, korang akan nampak seperti gambar kat atas ni.. kemudian koran tekan OPTIONS.. aku dah siap tanda mana nak tekan, takyah tanye aku kat mana nak tekan ok..


lepas tu tekan kat tab CONNECTION.. setting kat sini la paling penting..
  • ConnectionType/Speed : korang pilih ikot ape yang korang gune.. macam aku, LAN/10Mbs
  • Default max. conn. number: settingkan kepada 16
  • tekan kat tab GENERAL plak
  • tick kat browser yang korang gune
  • tekan OK

ok, dah siap pun.. lepas ni, kalo korang nak download pape, IDM akan popup.. pilih mane nak simpan, then start download.. bagi aku simple je..

kalo boleh jangan la harapkan aku atau orang lain suapkan.. pandai2 la kaji sendiri kalau ada mende nak tanye.. nak tanye boleh, tapi kalo mende tu problem yang simple2, sorry la korang kene kaji sendiri.. rajen2 la wat eksperimen.. nanti takde la korang ketinggalan..

software ni gak boleh buat download video dari YOUTUBE tanpa install software lain.. cube la bukak YOUTUBE, nanti korang akan tau sendiri macam mana..

*kelajuan donwload bergantung pada kelajuan internet korang

*jangan sesekali update IDM jika diminta

Friday, May 6, 2011

Adobe Master Collection CS5 + KeyGen

Tell your story from start to finish with one comprehensive offering. Adobe® Creative Suite® 5 Master Collection software enables you to design and develop amazing work, collaborate effectively, and deliver virtually anywhere.

Craft a corporate identity using Illustrator CS5 to engage your audience online. Use new Flash Catalyst CS5 to make it part of an expressive, interactive interface without writing code.

Use Flash Professional CS5 to engage your audience with microsites and casual games that present your designs consistently across desktops, browsers, and mobile devices.

Enhance HD video productions with high-resolution imagery from Photoshop CS5 Extended. Add intricate effects using After Effects CS5, and edit dramatically faster in Adobe Premiere Pro CS5.

Adobe Photoshop® CS5 Extended
Discover new dimensions in digital imaging

Adobe Illustrator® CS5
Explore new paths with the essential vector tool

Adobe InDesign® CS5
Design professional layouts for print and digital publishing

Adobe Acrobat® 9 Pro
Deliver revolutionary digital documents and accelerate information exchange with PDF

Adobe Flash® Catalyst™ CS5
Create expressive interfaces and interactive content without writing code

Adobe Flash Professional CS5
Create and deliver rich interactive content

Adobe Flash Builder™ 4
Develop cross-platform rich Internet applications

Adobe Dreamweaver® CS5
Design, develop, and maintain standards-based websites and applications

Adobe Fireworks® CS5
Rapidly prototype and design for any device

Additional components:
Adobe Bridge CS5
Adobe Device Central CS5
Adobe Dynamic Link
Integrates with new Adobe CS Live online services*

Adobe Creative Suite 5 Master Collection costs up to 60% less vs. purchasing the individual products separately.

Adobe Contribute® CS5
Simplify website management

Adobe Premiere® Pro CS5
Bring high-performance editing to next-generation storytelling

Adobe After Effects® CS5
Create motion graphics and visual effects with the industry standard

Adobe Soundbooth® CS5
Create and edit audio with ease

Adobe OnLocation™ CS5
Shoot better and faster with powerful production tools

Adobe Encore® CS5
Deliver virtually anywhere

Run Keygen As Administrator
See Screenshot
Click Patch Hosts
Copy Key to Adobe Master

Download Trial from Adobe here..

Download Keygen..
Click here..


Software yang Perlu Ada Dalam Komputer

Hari ni aku nak share software-software yang korang wajib install kat komputer korang. Tanpa software-software ni, komputer korang umpama pohon tanpa buah. Ok, peribahasa tu takde kaitan. Pedulikan peribahasa tersebut, kita terus kepada main topic. 

Antivirus yang aku cadangkan untuk korang ialah antivirus avast. Kelebihan antivirus avast ni ialah ianya free dan performance pulak on par dengan antivirus berbayar. Aku pun tengah guna avast sekarang. Setakat ni tak pernah kena virus lagi. Avast bukan saja mampu scan komputer korang secara real time, ia juga mampu scan segala trafik internet semasa korang melayari internet. Secara tak langsung keselamatan di internet juga terjamin. Yang pasti avast ni lagi ok dari avira dan avg. Oleh kerana avast ni free, boleh la simpan duit korang tu untuk kegunaan lain.
Klik sini untuk download antivirus avast.

Web Browser
Web browser merupakan software yang agak penting yang perlu ada dalam komputer korang. Tanpanya korang tak boleh main facebook, blogwalking, download lagu, check email dan banyak lagi. Web browser yang aku cadangkan ialah google chrome. Google chrome ni agak laju. Selain tu ianya ringan jer dan tak pakai banyak resources. Mozilla firefox dengan opera pun ok, tapi pada pendapat aku firefox dan opera tak seringan chrome lagi-lagi kalau bukak banyak tab.
Klik sini untuk download Google Chrome.

Word Processor
Word Processor ialah software yang korang gunakan untuk membuat dan mengedit dokumen. Word processor yang aku cadangkan ialah Microsoft Office. Tapi masalahnya Microsoft Office ni berbayar. Mahal giler pulak tu. Alternatif lain ialah Open Office. Open Office ni free sebab ianya software open source. Walaupun Open Office ni agak kurang best nak guna tapi kira ok la kan sebab free. Tak payah susah-susah nak beli.
Klik sini untuk download Open Office.

Codec stand for Coder Decoder. Fungsinya untuk dekode dan enkode video. Tanpanya komputer korang takkan mampu untuk play video dengan smooth atau video langsung tak boleh play. Video yang korang download biasanya mempunyai extension avi, rmvb, mkv, mpeg dan lain-lain. Secara default Windows hanya boleh memainkan fail dengan extension asf, avi dan mpeg menggunakan Windows Media Player. Tapi kalau korang nak guna GOM player atau VLC media player, korang tak perlu dah install codec. Sebabnya kebanyakan codec dah datang sekali dengan player tersebut. Tapi aku still suka K-lite codec. Ianya juga didatangkan dengan Media Player Classic. Media Player Classic best sebab kualiti video yang cantik berbanding guna Windows Media Player. Tak percaya korang try la bezakan.
Klik sini untuk download K-lite Mega Codec Pack.

System Cleaner
System cleaner kegunaannya adalah untuk membersihkan segala sampah sarap termasuklah cache, browsing history di dalam komputer korang. System cleaner yang aku cadangkan ialah ccleaner. Ccleaner bukan hanya boleh membersihkan komputer korang, ianya juga boleh digunakan untuk membersihkan registry, disable start up program dan juga untuk uninstall software yang korang tak nak guna lagi. Start up program yang banyak menyebabkan komputer mengambil masa yang lama nak boot up. Lagipun banyak jer start up yang tak berguna. Membazir penggunaan RAM jer.
Klik sini untuk download ccleaner.

Kalau korang adalah seorang gamer, yang ni memang sangat penting. Tanpanya game-game baru yang korang main tak akan boleh run dengan sempurna. Mesti akan keluar error. Audio dan video pun ada efek jugak kalau korang install benda ni. Cuma tak berapa nampak la.
Klik sini untuk download directx jun 2010.

Adobe Reader
Kegunaannya ialah untuk membuka fail pdf. Selain dari format doc, dokumen selalunya disimpan dalam bentuk pdf. Lagi-lagi yang korang download dari internet. So, ia agak penting jugak la. Biasa orang buat fail pdf ni sebab tak bagi edit. Kualiti dokumen pun agak best kalau simpan dalam bentuk pdf.
Klik sini untuk download Adobe Reader.

Secara default Windows media player boleh play fail mp3 korang. Tapi kualiti audio yang dihasilkan tak beberapa memuaskan. So gunalah winamp untuk dengar mp3 kegemaran korang. Nak lagi best tambah lyric plugin. Boleh korang dengar lagu sambil karaoke.
Klik sini untuk download Winamp.

Kegunaannya adalah untuk compress fail ke bentuk rar/zip atau extract fail dari fail rar/zip. Selalunya bila kita download fail dari internet ia akan mempunya extension rar. Apabila ia di compress, maka saiznya lebih kecil. Masa untuk mendownload akan dijimatkan. Gunakan winrar untuk extract fail rar yang korang download.
Klik sini untuk download Winrar.

Banyak lagi software free yang korang boleh download. Kalau nak download, boleh download kat FileHippoSetakat ni jer la kot. Kalau ada yang patut aku tambah, aku akan tambah kemudian.